Kirurgiset hoidot >> Rintaleikkaukset >> Rintojen kohotusleikkaus

Rintojen kohotus leikkauksella

Rintojen muoto muuttuu iän ja raskauksien myötä. Rinnan venytys imetysten myötä on ehkä voimakkain rasite kudokselle (mommy makeover). Samoin kookkaat rinnat roikkuvat iän myötä enemmän. Myös merkittävä painon vaihtelu voi olla osasyynä rintojen roikkumiselle. Mitä sitten voidaan tehdä valahtaneille tai roikkuville rinnoille?

Tavallisin hoito on rintojen kohotusleikkaus eli mastopeksia. Joskus rintojen muoto voidaan palauttaa rintaimplantilla, jolloin rintojen koko suurenee. Voidaan tehdä myös sekä rintojen kohotus että rintojen suurentaminen samassa yhteydessä. Leikkausmenetelmä valitaan kokonaistilanteen mukaan yhdessä sinun ja hoitavan kirurgin kanssa.

Rintojen kohotus tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Rintojen kohotusleikkauksessa poistetaan löysää ihoa ja nostetaan rinnan kudosta sekä pienennetään mahdollisesti levinnyttä nännipihaa. Nännipihan ympärille tulee aina arpi ja usein myös tästä suoraan alaspäin rinnanaluspoimuun saakka. Paikallispuudutuksessa tehdyn leikkauksen jälkeen pääset lyhyen seurannan jälkeen kotiin. Nukutuksessakin tehdyn leikkauksen jälkeen päästään yleensä samana päivänä kotiin. Tukiliivejä käytetään ensimmäisen kahden viikon ajan.

Toimenpideasiakkaille ympärivuorokautinen puhelinpäivystys!


Toimenpiteen laajuudesta riippuen toipumisaika on 1-3 viikkoa. Tavallisimmat ongelmat ovat haavan paraneminen alkuvaiheessa ja myöhemmin näkyvät arvet mikäli on arvenmuodostumistaipumus. Pieniä arpikorjauksia ja lähinnä nännipihan muodon korjauksia voidaan joutua myöhemmin tekemään paikallispuudutuksessa 6-12 kk:n kuluttua toimenpiteestä. Arpien ja rintojen pitkäaikainen muoto saavutetaan noin vuoden kuluttua Rintojen kohotuksesta.

Muita menetelmiä: Valahtaneita rintoja voidaan myös korjata ainakin pienessä määrin mm. rintoja kiinteyttävällä rasvaimulla (BodyTite) tai omalla rasvakudoksella (rasvansiirrolla).

Rintojen kohotuksia klinikallamme tekevät plastiikkakirurgit Heikki Kupi, Kimmo Tanttula ja Ulla Karhunen-Enckell.

Suomeksi  |  In English  |  По-русски