020 757 11 50

 

Rintojen pienennysleikkaus

Kookkaat rinnat aiheuttavat tuki- ja liikuntaelinten oireistoa (kipu, särky) erityisesti niska-hartiaseudussa, mutta vaikutusta voi olla koko tukirangan alueella. Myös ryhtivirheet voivat korostua ja usein liivien olkaimet painavat hartioissa. Lisäksi saattaa olla ihon ärsytysoireita ja joskus rikkoutumista rinnanaluspoimussa.

Kookkaita rintoja voidaan pienentää rasvaimulla tai mahdollisesti lipolyysillä (rasvasolukkoa hajottavat hoidot), mutta edelleen tehokkain ja myös ulkonäöllisesti vaikuttavin menetelmä on rintojen pienennysleikkaus eli reduktioplastia.

Rintojen pienennysleikkausta ennen tehdään rintojen tutkimus mammografialla (mahdollisesti yhdistettynä ultraäänitutkimukseen). Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa ja monesti kotiin pääsee samana päivänä tai korkeintaan yhden yön yli ollaan sairaalassa. Rintojen koon ja muodon suhteen valitaan leikkausmenetelmä. Arpi tulee aina nännipihan ympärillä ja suoraan alaspäin (ylä- ja mediaalipedikkelitekniikka) ja joskus joudutaan jatkamaan rinnanaluspoimussa kylkeen päin tai molemmille sivuille (alapedikkelitekniikka). Usein tulee dreenit eli poistoletkut leikkausalueelle, jotka poistetaan seuraavana päivänä. Iho suljetaan joka sulavalla ompeleella ihonsisäisesti tai poistettavalla iho-ompeleella. Ompeleen poisto 7-10 päivän kuluttua leikkauksesta.

Toimenpiteen jälkeen vaihdetaan sidosten tilalle sairaalasta uusien mittojen mukaan tulevat liivit, joita pidetään mahdollisimman paljon ensimmäisen parin viikon ajan. Kävelyä ja kevyttä käsien käyttöä voi harrastaa heti, mutta vähitellen päästään 3-4 viikon kuluttua leikkauksesta normaaliin liikuntaan ja rasitukseen. Samoin liivikantaa voi uusia huoletta myös kaarituellisilla malleilla 3-4 viikon kuluttua leikkauksesta.

Rintojen pienennyksen jälkikontrolli on usein ompeleen poiston yhteydessä tai 2-4 viikon kuluttua leikkauksesta ja myöhäiskontrolli noin puolen vuoden kuluttua hoitavalla lääkärillä.

Kustannukset:

lääkärin vastaanottokäynti, rintojen tutkimukset, leikkaus, liivit, mahdollinen sairaalassa yöpyminen, mahdolliset lisätutkimukset (laboratoriotutkimukset, anestesialääkärin konsultaatio), myöhäiskontrolli.

Toimenpideasiakkaille ympärivuorokautinen puhelinpäivystys!

Rinnatpienietu151217KL iq

Kysy lisää

Nimi:
Puhelin:
Sähköposti:
Olen kiinnostunut
Haluan että minuun ollaan yhteydessä:
Miten löysit sivuillemme:
Lisätietoja (Kertokaa tarkemmin mitä haluaisitte tietää palvelusta, josta olette kiinnostunut. Vastaamme mielellämme Teitä askarruttaviin kysymyksiin.)

Rautatienkatu 27 (katutaso)
33100 Tampere
KupiCare Oy 
Y-tunnus 2277497-1

Palvelemme
ma - pe 9:00-17:00
Nettiajanvaraus 24/7
info@kc-clinic.fi


Yhteydenotto ja neuvonta
020 757 11 50
puh. hinta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%)
Tietosuojaseloste tästä