Injektiohoidot

Kaikki lääkärimme ja sairaanhoitajamme ovat sertifioituja injektiohoitoihin koulutettuja ammattilaisia.

Injektiohoidot

Injektiohoidot suoritetaan halutessasi välittömästi plastiikkakirurgin vastaanoton yhteydessä lääkärin kanssa tekemäsi suunnitelman mukaisesti.

Injektiohoitoja annetaan pääasiallisesti kasvojen alueelle ikämuutosten tuomien juonteiden korjaamiseksi. Lisäksi tietyn tyyppisten arpien korjaamiseen on mahdollista käyttää injektiohoitoja arpiuurteen nostamiseen.

Injektiohoidot jaetaan pääosin kahteen ryhmään; täyteaineisiin ja lihaksen toimintaan vaikuttaviin injektioihin. Usein maksimaalinen hyöty saavutetaan, kun molempia edellä mainittuja hoitoja yhdistetään sopivasti eri tyyppisten ongelmakohtien hoitoon.

Kumpikaan edellä mainituista hoidoista ei anna pysyvää tulosta vaan hoidon vaikutus alueesta ja yksilöllisistä ominaisuuksista riippuen vaihtelee.

Huomioitavaa ennen täyteainehoitoja: omega valmisteet ja verenohennuslääkkeet on syytä jättää pois vähintään 2 viikkoa ennen käsittelyä

Injektiohoitojen hoitoalueet

Otsa

Otsan alueella tavallisimmin hoidetaan kulmakarvojen välisiä (glabella-alue) ryppyjä/juonteita sekä otsan poikittaisuurteita. Aktiivisiin juonteisiin (näkyvät vain ilmehtiessä) riittää yleensä botuliinihoito. Vaihtoehtona voi käyttää myös täyteainetta kulmakarvojen välisissä juonteissa, mutta vaikutus ei yleensä ole niin hyvä kuin botuliinihoidolla. Aktiivisiin poikkiuurteisiin täyteaineella ei saada hyvää vaikutusta. Passiiviset uurteet eli juonteet/rypyt, jotka näkyvät jatkuvasti ilman, että ilmehditään ovat hankalampia hoitaa. Näissä iho on jo pysyvästi muuttunut rypyn kohdalta ja ilmeiden heikentäminen ja ryppyjen täyttäminen eivät poista kokonaan muutosta näkyvistä. Toki molemmilla hoidoilla ja kombinaatioilla saadaan vaikutusta aikaiseksi. Lisäksi voi käyttää rypyn hiontaa (esim. radiofrekvenssiablaatio) tai ihon ja ihonalaiskudoksen tiivistämistä (esim. Freeze -hoito).

Botuliinihoito varsinkin voimakkaiden poikkiuurteiden hoidossa poistaa kulmakarvoja nostavaa kompensaatiota, jolloin kulmakarvataso hieman laskee ja yläluomi voi tuntua raskaammalta. Tämä voi olla merkki siitä, että tarvitaan otsaa kohottavia kirurgisia toimenpiteitä jatkossa ja mahdollisesti yläluomien keventämistä kirurgisesti (blepharoplastia). Usein kulmakarvojen ulko-osien alaspäin suuntaamista voidaan hoitaa pienellä botuliinimäärällä kulmakarvan alapuolelle ja/tai nostamalla täyteaineella kulmakarvan ulko-osaa.

Silmien alue

Silmänympärysalueella voidaan injektiohoidoilla hoitaa ulkonurkan naururyppyjä ja sisänurkasta alaspäin suuntautuvaa usein tummahkoa kyyneluraa.

Naururyppyjen poistossa ja hoidossa botuliini toimii alkuvaiheessa parhaiten, mutta ryppyjen muuttuessa pysyväksi (passiiviset rypyt) voidaan hoitoon yhdistää täyteaineita. Myös kemiallisesta hionnasta sekä laser- tai radiofrekvenssikäsittelystä on tässä vaiheessa hyötyä.

Kyyneluran hoito on erittäin vaativaa, mutta hoitoon kehitetyillä tekniikoilla ja pienillä täyteainemäärillä saadaan tähän myös hyvä vaikutus. Plastiikkakirurgillamme Heikki Kupilla on laaja kokemus kyynelura hoidoista.

Voimakasta alaluomen lihasjännitystä (pullea orbicularis lihas) voidaan heikentää hyvin pienillä määrillä botuliinia.

Poskipäät

Poskipäiden alueella injektiohoidoilla voidaan nostaa pudonnutta poskipäätä (face lifting) tai korostaa luonnostaan matalaa poskipäätä (face contouring).

Poskipään muotoilu tehdään yleensä mahdollisimman tiiviillä täyteaineella ja usein käytetään pinnallisemmin ryppyjen täyttämiseen tarkoitettuja täyteaineita.

Leuka

Leuan suhteen tavallisia ongelmia ovat ikää myöden pehmytkudosten putoaminen, joka saa aikaan ns. hamsterin pussit tai alaleuan neliömäisyyden. Injektioaineilla voidaan tasoittaa ja muotoilla alaleukaa niin, että tämä vaikutelma vähenee tai häviää. Yleensä käytetään tiiviitä valmisteita ja lisäksi pintaa muotoillaan kevyemmällä valmisteella. Hoitoa voi täydentää RF-käsittelyllä.

Leuan kärjen pehmytkudoksen epämuotoisuutta voidaan hoitaa täyteainein ja joskus tietyissä tilanteissa myös botuliinista on hyötyä. Lisäksi kirurgisesti voidaan muotoilla leuan kärkeä.

Huulten täyttö ja huulien muotoilu

Huulia voidaan täyteläistää, lisätä niiden tilavuutta, huulirajaa voidaan korostaa tai tehdä amorinkaaresta selkeämmin erottuvan luonnolliselta näyttävällä tavalla, huulien epäsymmetrisyys voidaan korjata, voidaan vähentää suun ympärysryppyjä tai tehdä suupielistä iloisemmat. Uusimpana voidaan myös pehmentää ja palauttaa huulien luonnollisen kosteustasapainon jolloin huulet näyttävät, tuntuvat ja ovat sileämmät.

Ylähuulen huulirajan jo pienikin täyttäminen korostaa ylähuulta ja vaikutusta voidaan lisätä huulta täyttämällä (augmentoimalla) eri tekniikoin täyteaineella. Samoin alahuulen suhteen pienillä täyteainemäärillä oikein kohdennettuna saadaan erinomaisia tuloksia.

Filtrumia eli ylähuulen vakoa voidaan myös korostaa pienellä täyteainemäärällä, mikä aikaansaa myös vaikutelman nenän ja ylähuulen välin lyhenemisestä. Kirurgisesti (buffaloplastia) tätä voidaan lyhentää ja samalla ylähuuli tulee enemmän näkyviin.

Nenän ja suupielen välistä luonnollista nasolabiaalijuonnetta voidaan keventää pistoshoidon. Tällä alueella täyteaineiden tiiviit versiot toimivat hyvin ja hoitoon voi kombinoida pinnallisesti kevyempiä täyteaineita. Oikein täytettynä saadaan erinomaisia tuloksia aikaiseksi. Kirurgisesti juonnetta voidaan hoitaa rasvansiirrolla tai syvää juonnetta voidaan irrottaa pohjastaan eri tekniikoin.

Ylähuuleen pystyrypyt ovat vaikeita hoidettavia. Alkuvaiheessa hyvä täyteaine ja mahdollisesti pieni määrä botuliinia oikein kohdennettuna tuo hyvän avun. Jatkossa voidaan käsitellä ihoa (ihon hionta, radiofrekvenssitiivistys, jne.), tehdä laajempaa täyteainehoitoa tai rasvansiirtoa.

Suupielten alaspäin suuntautuneisuutta hoidetaan usein pienellä täyteainemäärällä alahuulen sisänurkkaan laittamalla ja myös botuliinilla alaspäin vetävien lihasten käsittelyllä. Suupielistä alaspäin suuntautuvien juonteiden hoito on haastavaa, mutta tässäkin varovaisella täyteainekäsittelyllä varsinkin kombinoituna RF-lämpökäsittelyyn saadaan paljon aikaiseksi.

Nenä

Nenä on yksi kasvojen hallitsevimmista piirteistä. Jo pienelläkin muodon tasoittamisella ja muutoksella saattaa korjautua koko ongelma, kun nenä on symmetrinen ja sopusoinnussa kasvojen muiden piirteiden kanssa. Nenän muotoilu täyteaineella tuo usein jo haluttua tulosta, eikä leikkaus ole välttämättä tarpeen. Ei-kirurgisessa nenän toimenpiteessä toipuminen on nopeampaa ja vaivatonta. Ennen hoitoa nenän muotoilu suunnitellaan aina potilaan ja lääkärin yhteistyössä.

Tarvittaessa hoitoalue puudutetaan. Nenän muotoilussa käytettävät täyteaineet ovat hyaluronihappopohjaisia, jotka ovat luonnontuotteita ja kuuluvat ihmisen elimistön luontaisesti tuottamiin aineisiin.
Toipuminen ja tulokset.

Vaikutus näkyy välittömästi. Tavanomaisia toipumiseen liittyviä asioita ovat käsitellyn alueen turvotus ja punoitus. Mustelmat ovat mahdollisia hoidetulla alueella. Nämä oireet helpottuvat tavanomaisimmin viikon kuluessa.

Nenän muotoiluhoitoja klinikallamme tekee plastiikkakirurgi Heikki Kupi.

Injektiohoidot: Ennen ja jälkeen

Hinnasto - Esteettiset hoidot

Kaikki toimenpidehinnat ovat alkaen -hintoja ja lopullinen kokonaishinta muodostuu lääkärin vastaanoton, lähtötilanteen ja käsitellyn alueen laajuuden perusteella.

Injektiohoidot

Täyteainehoito, plastiikkakirurgi

 • Esteettiset täyteainehoidot alk. 590€
 • Kyynelura alk. 690€
 • Nenän muotoilu alk. 690€
 • Lääketieteelliset täyteainehoidot alk. 475€

  Lisäampulli hoidon yhteydessä - 390€

Täyteainehoito, erikoissairaanhoitaja

 • Esteettiset täyteainehoidot alk. 440€

  Lisäampulli hoidon yhteydessä - 290€

Botuliinihoito, plastiikkakirurgi

 • Esteettiset botuliinihoidot alk. 520€

  Lisäampulli hoidon yhteydessä - 350€

 • Lääketieteelliset botuliinihoidot alk. 470€

  Lisäampulli hoidon yhteydessä - 280€

Botuliinihoito, erikoissairaanhoitaja

 • Esteettiset botuliinihoidot alk. 400€

  Lisäampulli hoidon yhteydessä - 250€

 • Lääketieteelliset botuliinihoidot alk. 340€

  Lisäampulli hoidon yhteydessä - 200€

Profhilo, erikoissairaanhoitaja

 • Profhilo 1 krt 490€

  Lisäampulli hoidon yhteydessä - 350€

 • Profhilo 2 krt 790€

  Lisäampulli hoidon yhteydessä - 350€

AMALIAN Balance, plastiikkakirurgi

 • AMALIAN Balance 1 krt 490€
 • AMALIAN Balance 2 krt 790€
 • AMALIAN Balance 3 krt 990€

AMALIAN Balance, erikoissairaanhoitaja

 • AMALIAN Balance 1 krt 390€
 • AMALIAN Balance 2 krt 550€
 • AMALIAN Balance 3 krt 790€

Sculptra, plastiikkakirurgi

 • Sculptra 1. hoito 720€
 • Sculptra 2. hoito 680€
 • Sculptra 3. hoito 660€

Tience, plastiikkakirurgi

 • Tience 1 krt 950€

Täyteaineen poisto

 • Hylase alk. 350€

KC Kauneustili

KC Kauneustili on joustava ja helppo tapa maksaa, jopa 12kk korotonta maksuaikaa!

Esteettiset hoidot

Yhteydenottolomake