Kasvojen kohotus

Kasvojen ja kaulan toimenpiteitä varten sinun tulee käydä plastiikkakirurgin konsultaatiossa, jossa suunnitellaan toimenpide yhdessä leikkaavan kirurgin kanssa. Monet kasvojen toimenpiteet voidaan tehdä paikallispuudutuksessa, mutta isommat leikkaukset hoidamme nukutuksessa. Konsultaatioon on hyvä varata aikaa noin 60min.

Kasvojen kohotusleikkaus nuorentaa ja kaunistaa!

Facelift eli kasvojen kohotus on nimeltään kaikkein tunnetuin plastiikkakirurginen toimenpide. Kasvojen kohotusleikkauksien alle menee valtava määrä erilaisia toimenpiteitä: kasvojen eri osien kohotuksia ja useita eri tekniikoita ja miniliftejä sekä laajoja eri kudosten kohotuksia. Alla käydään läpi perinteistä kasvojen kohotusleikkausta. Vaikutus: kasvojen keskiosa (posket, nasolabiaaliuurteet), suupielet, leukakulmat, osittain kaula. Tekniikat: avoin, avaus korvalehden yläpuolelta (hiusrajasta tai hiusrajan sisältä), jatkuen korvalehden yläosan etupuolelta kiertyen keskiosassa korvalehden sisäpuolelle ja alaosa kiertää korvalehden etupuolelta korvalehden taakse aina hiusrajaa saakka. Anestesiamuoto: paikallispuudutus, + lääkitys (iv-sedaatio), nukutus. Toipuminen: vaikutus leikkaustekniikalla, toimenpiteen laajuudella, yksilöllisillä tekijöillä. Yleensä 2-3 viikkoa riittää toipumiseen. Odotettavissa erityisesti turvotusta poskien alueella ja korvalehtien alapuolella ja kaulalla sekä korvalehtien takana, mustelmia vaihtelevasti samoilla alueilla. Poistettavia ompeleita, pidetään 7-10 päivää. Suihku ja hiustenpesu sallittu seuraavana päivänä. Normaali rasitus sallittu 1-2 viikon kuluttua toimenpiteestä ja voimakas ponnistelu 3-4 viikon kuluttua toimenpiteestä.

Otsan kohotusleikkaus

Frontal lift eli otsan kohotus oli ennen botuliinihoitoa ( ) tavallinen toimenpide. Kuitenkin näyttää siltä, että viime aikoina otsankohotus toimenpiteet ovat yleistyneet. Kirurgialla haetaan pitkäkestoisempaa vaikutusta ja myös sellaisia vaikutuksia, joita ei voida aikaansaada ei-kirurgisilla toimenpiteillä.

Vaikutus: otsan kohotustoimenpiteillä voidaan vaikuttaa kulmakarvojen tasoon ja muotoon, hiusrajan korkeuteen ja muotoon sekä otsan lihastoiminnan aikaansaamiin poimuihin (otsan rypyt ja uurteet).

Tekniikat: avoin otsankohotus (hiusrajasta tai hiuspohjan kautta tehty), tähystysavusteinen (endoskooppinen), pienistä avauksista tehty tai yhdistelmä eri menetelmistä.

Anestesiamuoto: paikallispuudutus, + lääkitys (iv-sedaatio), nukutus.

Toipuminen: vaikutus leikkaustekniikalla, toimenpiteen laajuudella, yksilöllisillä tekijöillä. Yleensä 1-2 viikkoa riittää toipumiseen. Odotettavissa erityisesti turvotusta silmien alueelle vasta 2-4 päivän kuluttua leikkauksesta, mustelmia vaihtelevasti silmien alueella. Jos poistettavia ompeleita, niin niitä pidetään 7-10 päivää. Suihku ja hiustenpesu sallittu seuraavana päivänä. Normaali rasitus sallittu viikon kuluttua toimenpiteestä ja voimakas ponnistelu 3 viikon kuluttua toimenpiteestä.

Ohimoalueen kohotusleikkaus

Temporal lift eli ohimoseudun kohotus.
Vaikutus: ohimoalue, silmän ulkonurkka, poskipää, keskikasvot (riippuen toimenpiteen laajuudesta).

Tekniikat: avoin temporal lift (hiusrajasta tai hiuspohjan kautta tehty), tähystysavusteinen (endoskooppinen), pienistä avauksista tehty tai yhdistelmä eri menetelmistä.

Anestesiamuoto: paikallispuudutus, + lääkitys (iv-sedaatio), nukutus.

Toipuminen: vaikutus leikkaustekniikalla, toimenpiteen laajuudella, yksilöllisillä tekijöillä. Yleensä 1-2 viikkoa riittää toipumiseen. Odotettavissa erityisesti turvotusta ohimoalueelle, mustelmia vaihtelevasti silmien alueella. Jos poistettavia ompeleita, niin niitä pidetään 7-10 päivää. Suihku ja hiustenpesu sallittu seuraavana päivänä. Normaali rasitus sallittu viikon kuluttua toimenpiteestä ja voimakas ponnistelu 3 viikon kuluttua toimenpiteestä.

Keskikasvojen kohotusleikkaus

Mid facelift eli keskikasvojen kohotus.

Vaikutus: poskipäät, posket, silmän ulkonurkka, nasolabiaalialue, suupieli, alaluomet.

Tekniikat: avoin korvalehden yläpuolinen avaus hiusrajasta tai hiusrajan sisältä, yhdistetään usein alaluomiavaukseen ja voidaan tehdä vielä suun sisäpuolelta lisäavaus.

Anestesiamuoto: paikallispuudutus, + lääkitys (iv-sedaatio), nukutus.

Toipuminen: vaikutus leikkaustekniikalla, toimenpiteen laajuudella, yksilöllisillä tekijöillä. Yleensä 1-2 viikkoa riittää toipumiseen. Odotettavissa erityisesti turvotusta ja mustelmia silmien alueelle (jos alaluomiavaus). Jos poistettavia ompeleita, niin niitä pidetään 7-10 päivää. Suihku ja hiustenpesu sallittu seuraavana päivänä. Normaali rasitus sallittu viikon kuluttua toimenpiteestä ja voimakas ponnistelu 3 viikon kuluttua toimenpiteestä.

Alakasvojen kohotus – MACS

MACS (minimal access cranial suspension eli pienistä avauksesta tehty kasvojen tuenta) ei ole niin sanottu minilift vaan kasvoja selkeästi kohottava toimenpide, jossa toimenpideavaus (haava) on suhteellisen pieni. MACS toimenpidettä ovat kehittäneet belgialaiset plastiikkakirurgit Alexis Verpaele ja Patrick Tonnard. Toimenpide on tällä hetkellä yksi suosituimmista kasvojen alueen toimenpiteistä klinikallamme.

Toimenpide:

 • tehdään paikallispuudutuksessa
 • kirurgi tekee avauksen korvalehden eteen
 • kasvoja tukeva lihaskalvo (SMAS) tuetaan
 • ylimääräinen iho poistetaan ja haava suljetaan

Kenelle sopii?

MACS on ideaali ratkaisu kiireisille ihmisille, joilla ei ole tarvetta koko kasvojen kohotukseen. Lyhyemmällä toipumisajalla ja pienemmillä riskeillä MACS palauttaa ikääntyneitä kasvoja nostamalla kaulaa, leukapieltä ja keskikasvoja. Lopputuloksena ovat luonnolliset, muodokkaammat ja nuorekkaammat kasvot.
Merkittävät hyödyt:

 • MACS on mini-invasiivinen toimenpide
 • kyseessä alakasvojen kohotus, voidaan laajentaa myös keskikasvoja kohottavaksi
 • ideaalisin 40-60 vuoden iässä
 • poistaa merkittävästi kudoslöysyyttä
 • mustelmat ja turvotukset vähäisiä
 • komplikaatioriski matala
 • toipumisaika noin kaksi viikkoa
 • toimenpiteen hyöty (tuloksen kesto) 5-10 vuotta (yksilöllinen)
 • luonnollisen näköinen lopputulos

Plastiikkakirurgin vastaanotto Tampereella ja Helsingissä

Vastaanotolla käydään läpi hoitovaihtoehdot ja laaditaan hoitosuunnitelma yhdessä lääkärin ja tarvittaessa muiden asiantuntijoiden kanssa. Vastaanoton jälkeen saat toimenpiteestä tarkan kustannusarvion.
Palvelun hinta määräytyy konsultaatioon käytetyn ajan perusteella.

Hinnasto - Plastiikkakirurgiset hoidot

Hinnasto on alkaen -hinnasto ja lopullinen kokonaishinta muodostuu lähtötilanteen, käsiteltävän alueen laajuuden mukaan sekä anestesiamuodon perusteella. Jokaisen palvelun hintaan lisätään toimistomaksu 20,00 € – 24,80 €.

Konsultaatio

 • Lääkärin konsultaatio 15 min alk. 65 €
 • Lääkärin konsultaatio 30 min alk. 110 €
 • Lääkärin konsultaatio 45 min alk. 150 €
 • Lääkärin konsultaatio 60 min alk. 180 €
 • Lääkärin konsultaatio 75 min alk. 210 €

Kasvojen kohotus

 • Otsan kohotus alk. 3500 €
 • Kulmakarvatason nosto alk. 1500 €
 • Keskikasvojen kohotus alk. 3980 €
 • Hollywood Lift alk. 4800 €
 • Leuanalusen muodonkorjaus alk. 2500 €
 • Leuanalusen kiinteyttävä rasvaimu Neck-Tite alk. 1900 €
 • FaceTite (ihonalainen kiinteytys) alk. 900 €
 • MACS kasvojen kohotus alk. 7600 €

KC Kauneustili

KC Kauneustili on joustava ja helppo tapa maksaa, jopa 12 kk korotonta maksuaikaa!

Plastiikkakirurgiset hoidot

Yhteydenottolomake

Liity kauneuspiiriläiseksi

Saat -25% alennuksen plastiikkakirurgian konsultaatiosta. Kauneuspiiriläisenä tiedät asioista aina ensimmäisenä ja saat parhaat edut sähköpostiisi.