Kauneudenhoitoa KC Clinic

Plastiikkakirurgi Heikki Kupi

Plastiikkakirurgi Heikki Kupilla on yli 25 vuoden kokemus plastiikkakirurgiasta.

Plastiikkakirurgi Heikki Kupi toimii KC Clinicin johtavana lääkärinä ja on toinen perustajista. Kupi on toiminut päätoimisesti yksityispuolella esteettisen kirurgian parissa vuodesta 1999. KC Clinicin perustamisen taustalla Kupilla on ollut tavoite kehittää esteettistä plastiikkakirurgiaa sekä tuoda uusia toimintoja ja hoitoja Suomeen.

Koulutus

Heikki Kupi oli vuodet 1993–1994 Hämeenlinnassa, Tampereella ja Helsingissä kirurgian koulutuksessa, jossa päävastuualueena oli plastiikkakirurgia. Tampereella plastiikkakirurgiasta Kupi sai hyvän opin taitavan plastiikkakirurgin Tapani Lähteenmäen kanssa työskennellessä. Lisäksi käsikirurgian uran uurtaja ylilääkäri Simo Vilkki toimi kouluttajana. Vuodet 1995–1998 Kupi oli Helsingissä Töölön sairaalassa plastiikkakirurgian koulutuksessa, joka oli silloin ainoa plastiikkakirurgian koulutuspaikka Suomessa. Ylilääkäri Sirpa Asko-Seljavaaran koulutuksessa Kupi sai laajan kokemuksen sairaalasektorin plastiikkakirurgiasta. Heikki Kupi valmistui plastiikkakirurgian erikoislääkäriksi vuonna 1998.

Valmistumisen jälkeen

Valmistumisen jälkeen Kupi jatkoi esteettisen plastiikkakirurgian koulutusta Tampereella Kirurgipalvelussa, plastiikkakirurgi Matti Pakkasen johdolla 1999–2001. Tällöin Kirurgipalvelu oli maan tunnetuimpia esteettisen plastiikkakirurgian osaajia. Yksikössä työskenteli useita plastiikkakirurgeja ja uusia toimintoja sekä koulutusta kannustettiin aktiivisesti. Samanaikaisesti Kupi toimi Tampereen yliopistollisessa sairaalassa plastiikkakirurgian erikoislääkärinä vuoteen 2005 saakka.

Plastiikkakirurgi Heikki Kupi

Kirurgiapalvelu laajentui

Kirurgipalvelun toiminta laajentui myös Helsinkiin, jonka taustalla Kupi toimi mukana. Kirurgiapalvelusta muodostui nykyinen Siluetti. Vähitellen Kupin työn pääpaino siirtyi esteettisen plastiikkakirurgian puolelle ja myös suunnittelu ja johtamistehtäviin, toimien kliinisen työn ohella Kirurgipalvelun toimitusjohtajana. Terveydenhuollon yritysmyyntien myötä myös Kirurgipalvelun toiminta siirtyi Mehiläisen alle ja Kupi vastasi Mehiläisessä Tampereen toiminnasta sairaalapuolella, sekä toimi asiantuntijana koko organisaatiossa plastiikkakirurgiassa ja sairaalatoiminnan suunnittelussa.

Terveystalo

Vuonna 2005 Heikki Kupi lähti mukaan silloin vielä suhteellisen pienen organisaation eli Terveystalon toiminnan suunnitteluun. Pääpaino oli sairaalatoiminnan ja Kupin oman erikoisalan kehittämisellä sekä aktiivisesti uusien toimintojen analysoinnilla. Viiden vuoden aikana toiminta kasvoi todella nopeasti ja luotiin valtakunnallinen lääkäriasemaorganisaatio. Samalla kehitettiin myös esteettistä plastiikkakirurgiaa ja tässä myös haettiin valtakunnallista konseptia. Taloustilanteen kiristyessä toiminta myytiin ulkomaille ja Kupin oli aika miettiä uusia kuvioita.

KC Clinic perustettiin

2009 perustettiin Tampereelle esteettisen hoidon erityisyksikkö – KC Clinic. Tavoitteena kehittää esteettistä plastiikkakirurgiaa, tuoda uusia toimintoja ja hoitoja.  Klinikkaa laajennettiin toimenpideyksiköllä samaan taloon vuonna 2011.

Plastiikkakirurgiksi valmistutaan kerran, mutta koulutus on jatkuvaa valmistumisen jälkeen. Vuosittain käydään useissa kongresseissa ja kursseilla sekä tehdään sairaalavierailuja klinikoihin, joissa on uusia toimintoja. Lisäksi käydään myös tutustumassa toimialan perustutkimukseen, materiaalivalmistukseen, uusiin laitteisiin sekä materiaaleihin ja sovellutuksiin. Heikki Kupi toimii myös itse kouluttajana niin esteettisessä plastiikkakirurgiassa kuin tietyissä erityishoidoissa (mm. BodyTite, Azzalure) sekä järjestää tai on mukana järjestämässä alan koulutusta ja luennoimassa eri tilaisuuksissa alaan liittyen.

Suomessa esteettinen plastiikkakirurgia on myös organisoitumassa alan voimakkaan kehittymisen myötä. Tätä varten on perustettu Suomen esteettisten plastiikkakirurgien yhdistys, jonka toiminnassa Kupi on aktiivisesti mukana jäsenenä. Kupi on myös mukana eri tuotteiden ja toimintojen analysoinnissa sekä yhteistyössä yliopistosairaalan kanssa rasvakudostutkimuksissa. Kupi on tuonut tai ollut mukana tuomassa Suomeen esteettisen plastiikkakirurgian sektorilla eri toimintoja, joita ovat muun muassa radiofrekvenssikirurgia, Azzalure – botuliinihoito ja Tite-teknologian hoidot (BodyTite, NeckTite, FaceTite).

Yhteydenottolomake