rintojen muodon korjaus

Rintatoimenpiteiden syyt, hoito, pelot ja trendit

Rinnoilla on suuri vaikutus minä- ja vartalonkuvaan, joten rintatoimenpiteeseen hakeutumisen taustalla on yleensä ongelma, jota on pohdittu jo kauan.

Rintaleikkaukset

Rintaleikkauksia toteutetaan useista syistä. Prosessi itsessään on varsin kokonaisvaltainen ja tunteita herättävä. Tässä blogitekstissä KC Clinicin johtava lääkäri ja plastiikkakirurgi Heikki Kupi vastaa yleisimpiin kysymyksiin rintaleikkausten syistä, hoidosta, riskeistä, peloista ja trendeistä.

Millaisten rintaongelmien kanssa KC Cliniä lähestytään?

Rintaongelmat ovat hyvin tavallisia ja nykyajan plastiikkakirurgeille arkipäivää. Yleisimmät rintoja koskevat ongelmat, joiden kanssa meitä lähestytään, ovat raskauden ja imetyksen jälkeiset muutokset, rintojen kehityshäiriöt ja halu poistattaa rinnat rintasyöpäriskin ennakoinnin vuoksi. Rinnat voivat olla myös olemattomat, poikkeavat, keskenään erilaiset tai epäsymmetriset. Tällaisista ongelmista on kärsitty usein jo nuoresta lähtien. Joskus myös asiakkaidemme tarpeet liittyvät aiemmin tehtyjen toimenpiteiden tuloksien korjauksiin tai transkirurgiaan.

Rinnoilla on suuri vaikutus minä- ja vartalonkuvaan, joten rintatoimenpiteeseen hakeutumisen taustalla on yleensä ongelma, jota on pohdittu jo kauan. Kokemuksellamme voimme sanoa, ettet ole yksin ongelmasi kanssa ja kannattaa tulla asiantuntijan luo juttusille!

Rintaleikkausten hoitopolku KC clinicillä

Rintaleikkaukset ovat isompi prosessi, eli uusia rintoja ei niin sanotusti “vain haeta”. Monesti asiakkaamme ottavat meihin yhteyttä verkkosivujen kautta laittamalla yhteydenottopyynnön tai varaamalla ajan lääkärin konsultaatioon. Tärkeintä on, että pääset heti oikeaan paikkaan. Asiantuntijamme osaavat ratkoa, pohtia ja suunnitella toivetta kanssasi. Kerromme, millaiset lopputulokset ovat mahdollisia ja mitkä ovat juuri sinun tilanteeseesi sopivia ratkaisuja. Suunnitteluvaihe on todella tärkeä, eikä se sido mihinkään. Aina voidaan myös ottaa askeleita taaksepäin. Suunnittelun tarkoituksena on herätellä miettimään prosessia, toiveita ja mahdollisuuksia perinpohjaisesti, jotta päätös tuntuu varmasti hyvältä.

Haluamme saada asiakkaamme aina ymmärtämään, mitä kaikkea operaatiossa pitää huomioida. Suunnitteluvaiheessa saa myös tarkat ohjeet siitä, miten toimenpiteeseen tulee valmistautua. Meillä KC Clinicillä rintaleikkauksissa asiantuntija on ehdottomasti sama koko prosessin ajan, jotta kanssakäyminen olisi mahdollisimman helppoa koko hoitopolun ajan. Hän myös tuntee tilanteesi parhaiten.

Rintaleikkausten toimenpiteet ovat päiväkirurgisia ja ne kestävät 1–4 tuntia riippuen täysin siitä, mitä operaatio sisältää. Osaava tiimimme pitää sinusta huolta koko toimenpiteen ajan. Tyypillisesti kotiin pääsee jo samana päivänä. Pitkän matkan kulkijoiden kannattaa kuitenkin harkita toimenpidepaikkakunnalla yöpymistä ensimmäisenä yönä, jos sattuu tarvitsemaankin vielä apua. Meille tavoitettavuus on ensiarvoisen tärkeää, ja haluamme, että asiakkaamme voivat kokea ottaa meihin yhteyttä operaation jälkeen matalalla kynnyksellä. Sairaanhoitajan kuuma linja on aina avoinna, jos vaikka keskellä yötä sattuisi tulemaan jotain kysyttävää.

Pidämme asiakkaistamme huolta myös toimenpiteiden jälkeen. Muutaman viikon kuluttua operaatiosta pidämme tarkastuskäynnin, jonka tarkoituksena on katsoa mikä tilanne paranemisessa on ja samalla mahdolliset ompeleet otetaan pois. Puolen vuoden jälkeen tarkistetaan jälleen toipumisen eteneminen ja onko kaikki niin kuin pitää. Mahdolliset implantit tarkistetaan ultraamalla. Leikkauksen jälkeen implantin seuraaminen on tärkeää ja siksi suosittelemme käymään tarkistuttamassa implantit plastiikkakirurgilla ultraäänitutkimuksessa parin vuoden välein. Se on toki täysin vapaaehtoista, mutta käynnin aikana asiantuntijan on mahdollista auttaa ja vastata kysymyksiin, jos jokin mietityttää. Paranemisen prosessi kokonaisuudessaan jatkuu noin vuoden ajan. Kappaleessa “Toipuminen rintaleikkauksesta” kerrotaan asiasta tarkemmin.

Rintaleikkausten riskit

Kirurgisiin toimenpiteisiin liittyy aina tiettyjä riskejä, joista kerromme sinulle aina toimenpiteen suunnitteluvaiheessa. Perinteisiä leikkaukseen liittyviä riskejä ovat esimerkiksi haavan paranemisen ongelmat, jälkiverenvuoto, tulehdukset ja arpien muodostuminen. Tuntoaisti voi olla aluksi yliherkkä nännipihan alueella, mutta pysyvät tuntohäiriöt ovat harvinaisia. Jos kyseessä on rintaimplantit, ne voivat rikkoutua, liikkua tai aiheuttaa rintojen muodon muutoksen.

Rintaimplantit eivät vaikuta raskauteen ja imetykseen, jos ne ovat hyvin tehty. Ne lisäävät tosin hieman kovettumariskiä. Rintojen muoto voi myös muuttua toimenpiteen jälkeen joko implantin, raskauden tai imetyksen takia.

Yksi riski on myös lopputulokseen liittyvä. Mikään kuvamanipulaatio tai simulaatio ei pysty näyttämään täysin todenmukaisesti, millainen lopputulos on oikeasti luonnossa. Siksi on tärkeää jo suunnitteluvaiheessa puhua siitä, mikä on mahdollista ja mikä taas ei. Joskus lopputulokseen keskittyminen saattaa olla niin voimakasta, että melkein unohtaa muiden tärkeiden asioiden pohtimisen toimenpidettä koskien. Rintaleikkaus on aina iso prosessi ja tästä syystä sitä tuleekin ajatella kokonaisuuden kannalta.

Meidän asiantuntijamme tuntevat rintaleikkausten riskit sekä sen, miten niitä voidaan välttää ja tarvittaessa myös hoitaa. Riskejä on kuitenkin mahdollista ennakoida myös omalla toiminnalla. Toipumiseen kannattaa varata riittävästi aikaa, koska riittävällä levolla pystytään välttämään suurin osa olemassa olevista riskeistä

Toipuminen rintaleikkauksesta

Onnistunut toipuminen alkaa hyvästä valmistautumisesta ja sille ajan varaamisesta. Ennen toimenpidettä on myös tiettyjä vaatimuksia, esimerkiksi toimenpiteen aikaan ei saa olla sairaana tai tulehduksia.

Rintaleikkauksesta ei toivu aivan parissa päivässä, sillä se ei ole pieni toimenpide. Siispä siihen on varattava runsaasti aikaa ja myös apua. Suosittelemme pohtimaan etukäteen, kuka voisi olla sinulle hyvä ja saavutettava apu. Ensimmäiset kolme päivää voivat olla nimittäin kipujen suhteen hyvin ikävät, joten kotona on hyvä olla aikuinen henkilö avustamassa. Kuuteen viikkoon ei tule tehdä raskasta työtä, nostamista tai muitakaan toimenpiteitä. Kolmen kuukauden kuluttua toimenpiteestä rajoituksia ei yleensä ole. Toipumista seurataan asiantuntijamme kanssa ja missä vaiheessa vaan voidaan esittää kysymyksiä, jos jokin tuntuu poikkeavalta.

Yleisimmät pelot rintaleikkauksissa

Rintojen toimenpiteisiin liittyy useita pelkoja. Onhan kyseessä isompi kirurginen prosessi. Jännitystä voi lisätä myös se, että rintatoimenpidettä on odottanut kauan ja sen onnistumisen kokee helpottavana.

Yleisimmät pelot rintaleikkauksissa liittyvät nukutukseen ja kirurgiaan. Tämän päivän nukutukset ovat erittäin turvallisia, ja ammattilainen valvoo tilaasi koko nukutuksen ajan. Joillakin saattaa olla myös epämiellyttävä mielikuva siitä, että toimenpiteen jälkeen maattaisiin huonokuntoisena sairaalapedissä monta päivää, mutta se ei ole asian todellinen laita. Kotiin päästään yleensä samana päivänä. Leikkauksen jälkeiset kivut saattavat myös pelottaa monia, mutta niihin on olemassa lääkitys, joka helpottaa tilannetta. Riskit ja ongelmat voivat myös olla mielen päällä, mutta niissä korostuu enemmänkin ajatus siitä, että kuka auttaa, jos jotain käy? Tästä syystä me KC Clinicillä olemme matkassasi mukana leikkauksen jälkeenkin.

Plastiikkakirurgiassa usein myös itse lopputulos aiheuttaa suurimman innostuksen lisäksi suurimmat jännityksen tunteet. Siksi lopputuloksesta keskustellaan nimetyn asiantuntijasi kanssa tarkasti jo suunnitteluvaiheessa. Hän pystyy kertomaan, millaisia tuloksia voidaan realistisesti saavuttaa ja mitkä riskit tulee huomioida. Yhteisen sävelen löytyminen tässä asiassa on ensisijaisen tärkeää, jotta prosessissa voidaan edetä ja lopputulos on varmasti mieleinen.

Tämän hetken trendit rintaleikkauksissa

Trendi rintaleikkausten suhteen on hyvinkin maltillinen, toisin kuin media voi joskus antaa ymmärtää. 1990-luvun jälkeen rintojen suurentuminen kyllä yleistyi, mutta se ei ole valtavirtatrendi. Nykyään on myös huomattavasti hyväksyttävämpää esimerkiksi palauttaa rintojen muoto raskauden ja imetyksen jälkeen. Rintojen korjaaminen on tänä päivänä rutiinia.

Hyödyllisiä linkkejä rintaleikkausta pohtivalle

Hienoa, jos pääsit lukiessasi tänne asti! Meillä KC Clinicilla on pitkä kokemus rintaleikkauksien toteuttamisesta ja se onkin meille arkipäivää. Jos haluat lukea lisää itsenäisesti rintaleikkauksista, voit perehtyä plastiikkakirurgiaan ja hoitokuvauksiin omassa rauhassa verkkosivuillamme. Tässä esimerkkejä, mistä löydät lisää hyödyllistä tietoa toimenpiteistä:

Rintojen suurennus

Mikäli toiveissasi on rintojen koon suurentaminen implanteilla tai rasvan siirrolla.

Rintojen pienennys

Pienemmistä rinnoista haaveilevalle tarpeellista tietoa.

Rintojen kohotus

Rintojen muodon palauttamisesta tai parantelusta voit lukea tästä.

Hinnasto ja rahoitus

Jos pohdit toimenpiteen rahallista puolta, hinnastoomme voit tutustua tästä.

Meillä voit maksaa myös erissä. Tutustu KC Kauneustiliin.

Mikään rintoihin liittyvä ongelma ei ole meille liian pieni tai suuri, joten ole meihin rohkeasti yhteyksissä!

Täytä yhteydenottolomake, soita tai varaa konsultaatioaika.

Olet lämpimästi tervetullut KC Clinicille.

Artikkeli

Vartalotoimenpiteet

Vartalon ulkomuotoon voi lähtökohtaisesti vaikuttaa ravitsemuksella, liikunnalla ja yleisellä terveydentilalla. Joskus kuitenkin perimä tai eletty elämä voivat muuttaa vartaloa omasta esteettisestä silmästä eriävään suuntaan, jolloin apua voidaan saada vartalotoimenpiteistä.

Lue lisää »
Artikkeli

Uudet toimitilat Helsingissä

Olemme avanneet Helsinkiin uudet toimitilat. Helsingin toimipisteelle voit varata ajan plastiikkakirurgin konsultaatioon, sairaanhoitajan konsultaatioon, injektiohoitoihin ja osaan esteettisistä laitehoidoistamme.

Lue lisää »
Artikkeli

Silmäluomileikkaus – monelle tuttu toimenpide

Silmäluomileikkaukset ovat monelle hyvin tuttu toimenpide. Meitä lähestytään usein kahdesta syystä silmäluomitoimenpiteitä koskien: toiset kaipaavat virkeämpää katsetta ja taas toiset kokevat selkeästi raskaista yläluomista olevan toiminnallista haittaa.

Lue lisää »

Yhteydenottolomake