Kasvojenkohotus

Tutustu kasvojenkohotukseen

Kun olemme vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa, kiinnitämme usein ensimmäisenä huomiota toistemme kasvoihin.

Kun olemme vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa, kiinnitämme usein ensimmäisenä huomiota toistemme kasvoihin. Tämän vuoksi kasvojen alueelle tehtävät toimenpiteet ovat plastiikkakirurgiassa suosittuja. KC Clinicin johtava lääkäri ja plastiikkakirurgi Heikki Kupi tutustuttaa sinut tässä artikkelissa kasvojenkohotuksien maailmaan: mitä mahdollisuuksia toimenpiteissä on, miten kasvojenkohotuksesta toivutaan ja mitä sinun olisi hyvä tietää ennen toimenpidettä.

Mikä on kasvojenkohotus?

Kasvot ovat erittäin monipuolinen alue, jolle voidaan tehdä erilaisia hoitoja ja kirurgisia toimenpiteitä. Asiakkaan omat toiveet, ikääntyminen ja kasvojen rakennemuutokset vaikuttavat siihen, minkälaista toimenpidettä asiakkaillemme toteutamme. Skaala on siis laaja! Kasvojenkohotusoperaatiot ovat meillä KC Clinicillä suosittuja ja ne kuuluvat kolmeen yleisempään kasvotoimenpiteeseemme..

Kasvojenkohotuksia voidaan toteuttaa kohottamalla esimerkiksi alakasvoja ja leukalinjaa. Tämä on kolmesta kuvailemastamme tavasta yleisin. Kasvoja voidaan myös kohottaa keskirakenteita nostamalla tai kohottamalla kulmakarvoja ja otsaa. Myös kaulanalueen kohotukset lasketaan kasvojenkohotusten alle. Useimmiten asiakkaamme toivovat alkuun ei-kirurgisia toimenpiteitä, joilla siirretään tarvetta toteuttaa isompaa kasvokirurgiaa.

Kuten muissakin toimenpiteissämme, kasvojenkohotuksissa tarkoituksenamme on palauttaa ja freesata kasvojesi ominaista rakennetta. Näin saamme aikaan luonnollista kauneuttasi korostavan lopputuloksen. Näin saamme aikaan luonnollista kauneuttasi korostavan lopputuloksen.

Miksi kasvojenkohotuksiin halutaan?

Usein kasvojenkohotuksien taustalla on pitkään jatkunut tunne, että omassa ulkonäkössä kasvojen alueella häiritsee jokin kohta. Voi olla, että omat kasvot tuntuvat väsyneiltä tai kiukkusilta tai vaihtoehtoisesti omiin kasvoihin halutaan vain kohotusta ja kiinteytystä. Yleisestä luulosta poiketen kasvojenkohtuksiin harvoin tullaan sen takia, että haluttaisiin näyttää todella nuorelta tai eri henkilöltä. Kuten kaikissa kauneustoimenpiteissä, asiakkaamme ovat usein ehtineet miettimään asiaa pitkään ennen kuin he tulevat meidän juttusille.

Millaisia vaihtoehtoja kasvojenkohotuksilla on tarjota?

Kasvojenkohotuksissa on mahdollisuutena käyttää ei-kirurgisia laitehoitoja, joilla voidaan korjata pieniä asioita kasvoissa. Näin saadaan ketterästi tuloksia aikaan. Näitä laitehoitoja KC Clinicilla ovat mm. Venus Viva ja Minilift-toimenpiteet. Nämä ovat varsinkin 30-40-vuotiaiden naisten suosiossa. Kirurgiset operaatiot ovat suurempia toimenpiteitä ja niissä tyypillinen asiakkaamme on noin 45-80-vuotias nainen. Kirurgisilla operaatioilla saadaan paranneltua enemmän asioita kasvojen alueella.

Miten kasvojenkohotuksen hoitopolku etenee KC Clinicilla?

  1. Yhteydenotto: Meidän hoitopolkumme alkaa siitä, että asiakkaamme ottavat meihin yhteyttä varaamalla ajan, soittamalla, ottamalla yhteyttä nettisivujen kautta tai sähköpostilla. Tästä ohjaamme asiakkaan oikean ammattilaisemme luo. Asiakas voi käydä ensin tapaamassa ja juttelemassa sairaanhoitajan kanssa, mutta useimmiten tullaan suoraan plastiikkakirurgin puheille..
  2. Suunnittelu: Pääset konsultaatioon yhdessä juuri sinulle nimetyn plastiikkakirurgin kanssa keskustelemaan toiveestasi. Näin ammattilainen osaa määritellä, millä toimenpiteellä saadaan juuri sinulle sopiva ja toivottu lopputulos. Me kuljetamme sinut myös kasvojenkohotuksen mahdollisuuksien, riskien ja toipumisprosessin läpi. Meiltä saa kysyä mitä vain mieleen tulevaa. Tärkeintä on, että löydämme suunnitteluvaiheessa yhteisen sävelen toimenpidettä koskien ja odotukset lopputulosta koskien ovat realistiset. Suunnittelupalaveri kestää tyypillisesti tunnin.
  3. Varmistus: Plastiikkakirurgisi käy läpi vielä hoitajan kanssa läpi varmistavan kierroksen, että kaikki on kunnossa toimenpidettäsi varten. Opastamme sinulle, miten sinun tulee valmistautua toimenpiteeseen ja jälkihoitoon. Kustannusten läpikäynnin jälkeen teemme sinulle toimenpideajanvarauksen. Tässä vaiheessa tulee vasta tehdä lopullinen päätös operaatioon osallistumisesta. Olemme myös valmiina vastaamaan kysymyksiisi ja saat ottaa hoitopolussa tarvittaessa askelia taaksepäin..
  4. Ihon valmistelu: Tärkeä asia aina ennen kasvotoimenpidettä on saada kasvojen iho mahdollisimman hyvään kuntoon. Tässä kohtaa suosittelemme kosmetologin konsteja avuksi, jotta ihon rakenne on mahdollisimman hyvä toimenpidepäivänä.
  5. Toimenpide: Otamme sinut lämpimästi vastaan toimenpidepäivänä ja kertaamme vielä kaikki tärkeät tiedot yhdessä kanssasi. Monet asiakkaamme jännittävät operaatioita ja se on täysin normaalia ja kuuluu asiaan. Varmistamme myös jälkihoitoon liittyvät asiat ja varaamme jälkikontrolliajan. Saat mukaasi päivystysnumeron ja yhteystiedot sille varalle, jos jotain tapahtuukin toimenpiteen jälkeen. Jos sinut nukutetaan toimenpiteen ajaksi, tarkistamme terveystietosi ja valmistelemme sinut nukutusta varten.
  6. Toipuminen: Kasvotoimenpiteissä ollaan aluksi sairaalassa ja pääset samana tai seuraavana päivänä kotiin. Ainakin ensimmäisenä kotiutumispäivänä tulee vastassa olla aikuinen hakija ja apu. Turvallisuuden tunteesi on tärkeintä avun ja toipumisen suhteen. Alussa ei saa tehdä ponnisteluja tai haitata muutoin leikkausaluetta.
  7. Tarkistuskäynti: Mikäli mitään erityistä toimenpiteen jälkeen ei ole tapahtunut, tapaamme viimeistään parin viikon päästä tarkistuskäynnillä. Käymme siellä läpi, miten olet toipunut ja onko kaikki hyvin. Mahdolliset ompeleet otetaan samalla pois. Haluamme myös varmistaa, voimmeko jotenkin hoitaa sinua paremmin tai nopeuttaa toipumistasi.
  8. Myöhäiskontrolli: Noin puolen vuoden päästä toimenpiteestä tarkastamme uudelleen, miten olet parantunut. Usein tässä vaiheessa lopputulos jatkaa paranemistaan, mutta käymme läpi silti, voimmeko jotenkin avittaa asiassa. Keskustelemme usein myös asiakkaidemme kanssa siitä, millaisilla toimenpiteillä lopputulosta voidaan parhaiten ylläpitää, jotta voit nauttia siitä mahdollisimman pitkään.

Kaikissa KC Clinicin hoitopolun vaiheissa on mahdollisuutta ottaa yhteyttä, kysyä kysymyksiä ja palata harkitsemaan.

Toipuminen kasvojenkohotuksesta

Toipuminen on monesta asiasta kiinni: toimenpiteen laajuudesta, iästä ja perussairauksista. Yhteistä on kuitenkin se, että pystyt omalla toiminnallasi vaikuttamaan toipumisen onnistumiseen.

Kasvojenkohotuksen jälkeen turvotuksia ja mustelmia esiintyy tyypillisesti 1-2 viikkoa. Asiakkaitamme kiinnostaa usein, milloin voi käyttää meikkiä ja olla rennosti sosiaalisissa tilanteissa. Tämä on yleensä 2-3 viikkoa kohotuksesta. Fyysistä toimintaa on vältettävä useampi viikko ja kuntosalia kuusi viikkoa. Niin sanotusti normaalielämään voi siis palata noin 3-4 viikon jälkeen ja urheilijat aikaisintaan kuuden viikon jälkeen. Toipumisessa otetaan kuitenkin päivä kerrallaan.

Tuntoaisti voi olla poikkeava pidempään, ja voi viedä kuukausia, että olo tuntuu täysin omalta itseltään. Kasvojenkohotuksissa vuoteen asti voi tapahtua muutoksia ja kasvojen niin sanottua asettumista. On kuitenkin todella harvinaista, että kasvojenkohotuksen jälkeen olisi aivan mustelmilla tai kasvot valtavaksi turvonneet. Nämä ääriesimerkit löytyvät lähinnä median klikkiotsikkojen puolelta.

Riskit kasvojenkohotuksissa

Kasvojenkohotuksiin, kuten kaikkiin kirurgisiin toimenpiteisiin, liittyy tiettyjä riskejä. Yksi niistä on jälkiverenvuodon riski, minkä takia ensimmäinen yö mahdollisesti vietetään sairaalassa. Toinen huomioitava riski on haavan parantuminen. Siihen vaikuttaa toimenpiteen laajuus, miten se on tehty ja oma taipumus haavojen paranemisessa. Kasvoissa haavat paranevat yleensä hyvin, mutta valitettavasti tupakoitsijoilla tilanne on hieman heikompi. Vaikkakin seuraava riski on hyvin harvinainen, haluamme kertoa siitä asiakkaillemme avoimesti: kasvoissa on paljon toiminnallisia hermoja, jotka vaikuttavat esimerkiksi suupielten, otsan ja kulmakarvojen liikkeisiin. Näiden hermojen alueella operoitaessa pysyvät vauriot ovat riski, vaikkakin se on poikkeuksellista.

Viimeinen riski liittyy lopputulokseen ja siihen, vastaako se asiakkaan mielikuvia. Tässäkin tapauksessa kuitenkin on harvinaista, että realistista lopputulosta ei olisi osattu analysoida ja ennakoida jo toimenpiteen suunnitteluvaiheessa. Panostamme nimittäin tähän vaiheeseen ja yhteiseen keskusteluun juuri sen vuoksi, että asiakkaidemme odotukset ja lopputulos ovat sopusoinnussa.

Pelot kasvojenkohotuksissa

Yleisimmin asiakkaitamme jännittää se, että muuttuvatko kasvot oudon tai leikatun näköisiksi. Erityisesti ikääntyneemmät asiakkaat pohtivat tätä. Me voimme kokemuksesta kertoa, että et muutu kasvojenkohotuksessa toisen tai kireän näköiseksi, vaan freesaamme ja palautamme kasvojesi omaa rakennetta. Arvet mietityttävät myös monia, mutta osaamme nykykeinoilla piilottaa ne fiksusti.

Edellisessä kappaleessa käsitellyt vauriot ja hermovauriot voivat myös pelottaa asiakkaitamme etukäteen. Ne ovat kuitenkin erittäin harvinaisia. KC Clinicin asiantuntijoilla on tietotaitoa siitä, miten riskejä vältetään ja tarvittaessa hoidetaan. Voit myös kertoa kaikista sinua jännittävistä asioista asiantuntijoillemme, olemme täällä asiakkaitamme varten.

Trendit kasvojenkohotuksissa

Maailma on muuttunut kasvojenkohotusten suhteen paljon. 20 vuotta sitten kasvotoimenpiteet sisälsivät aika lailla vain kirurgiaa. Tällöin tyypillisesti tehtiin isompi operaatio, ja odotettiin 10–20 vuotta ennen seuraavaa. Nyt kuitenkin kevyiden ja ylläpitävien kasvotoimenpiteiden suosio on kasvanut. Asiakkaamme aloittavat yleensä kevyillä hoidoilla, joilla pyritään välttämään tai siirtämään kirurgisia toimenpiteitä, vaikka ne eivät olekaan aivan niin tehokkaita tulosten näkökulmasta.

Meidän asiakkaitamme myös kiinnostaa, millä kaikilla toimenpiteillä kasvojenkohotusten lopputulosta voi ylläpitää. Yksi ratkaisu on yhdistelmähoidot, eli kirurgian ja kevyiden hoitojen yhdistäminen. Kosmetologin palvelut ovat myös varteenotettava vaihtoehto. Tällaiset hoidot sopivat hyvin leikkausten väliin ylläpitämään tulosta, sillä plastiikkakirurgia yksin ei riitä.

Hyödyllistä tietoa kasvojenkohotuksista

Hienoa, että luit artikkelin tänne asti!

Tässä on sinulle lisätietoa kasvoille suunnatuista kasvotoimenpiteistä:

Kasvojenkohotukset

Jos mietit paljonko toimenpiteet maksavat, tästä linkistä saat osvittaa siihen:

Hinnasto

Olisitko halunnut kuulla muista kasvojen alueen toimenpiteistä? Toteutamme erilliset blogikirjoitukset silmäluomileikkauksista ja kevyistä hoidoista, kuten injektio-, laite- ja lankahoidoista.

Vastaamme mielellämme, jos sinulle jäi kysyttävää kasvojen kohotuksesta. Jos haluat varata ajan suoraan konsultaatioon, tee se tästä:

Nettiajanvaraus

Muissa tapauksissa ota yhteyttä meidän asiakaspalveluumme:

Puh. 020 757 11 50

asiakaspalvelu@kc-clinic.fi

Seuraa meitä somessa kuullaksesi ajankohtaisista asioistamme: @kcclinic

Instagram

Facebook

TikTok

Artikkeli

Vartalotoimenpiteet

Vartalon ulkomuotoon voi lähtökohtaisesti vaikuttaa ravitsemuksella, liikunnalla ja yleisellä terveydentilalla. Joskus kuitenkin perimä tai eletty elämä voivat muuttaa vartaloa omasta esteettisestä silmästä eriävään suuntaan, jolloin apua voidaan saada vartalotoimenpiteistä.

Lue lisää »
Artikkeli

Uudet toimitilat Helsingissä

Olemme avanneet Helsinkiin uudet toimitilat. Helsingin toimipisteelle voit varata ajan plastiikkakirurgin konsultaatioon, sairaanhoitajan konsultaatioon, injektiohoitoihin ja osaan esteettisistä laitehoidoistamme.

Lue lisää »
Artikkeli

Silmäluomileikkaus – monelle tuttu toimenpide

Silmäluomileikkaukset ovat monelle hyvin tuttu toimenpide. Meitä lähestytään usein kahdesta syystä silmäluomitoimenpiteitä koskien: toiset kaipaavat virkeämpää katsetta ja taas toiset kokevat selkeästi raskaista yläluomista olevan toiminnallista haittaa.

Lue lisää »

Yhteydenottolomake